marți, 4 februarie 2014

Puterea vindecatoare a gemelor

      Potrivit folclorului si povestilor care au circulat de-a lungul timpului, multor geme le sunt atribuite puteri vindecatoare celui care le poarta. In cazul in care ai o piatra preferata pe care o porti frecvent, afla ce beneficii iti poate aduce. Sau afla ce piatra iti aduce beneficiile pe care ti le doresti.  Asa ca, indiferent daca vei cumpara bijuterii pentru a le face cadou sau doar iti faci tie un cadou, nu strica sa iei in calcul aceste caracteristici ale pietrelor pretioase si semipretioase.
Agata este benefica pentru maduva oaselor , colon stomac, splina. Foarte bun in caz de infertilitate sau insomnie. Scade anxietatea, suferinta, efectele dureroase ale pierderii.
   Ametistul reduce artrita, durerile si problemele circulatorii. Este considerata piatra meditatiei, a echilibrului, a pacii, a curajului si a pacii interioare.
 Chihlimbarul purifica corpul, detensioneaza durerile de cap si  stimuleaza memoria.  Ambra este binecunoscuta pentru pentru proprietatile sale calmante si de eliminare a stresului.
 Citrinul este o piatra care se crede ca intensifica auzul si regleaza greutatea. Este o piatra a succesului, abundentei, o piatra care clarifica gandirea.
 Coralul intareste sistemul circulator si oasele. Stimuleaza refacerea tesuturilor si a celulelor rosii. Este o piatra care stimuleaza energia pentru persoanele care-si stabilesc teluri.
 Cuartul stimuleaza sistemul imunitar, purifica sangele si echilibreaza  corpul. Cuartul calmeaza mintea, inspira speranta si ajuta individul sa-si inteleaga latura spirituala.
 Diamantul intareste dintii oasele si unghiile, este indicat pentru afectiuni ale stomacului si intestinelor, adjuvant in accident vascular. mareste speranta, dragostea, veselia, aduce abundenta, prosperitate materiala, noroc.
 Granatul, o piatra care ajuta inima, plamanii si sistemul circulator. Este o piatra a pasiunii, a iubirii romantice, senzualitatii si intimitatii.
 Hematitele sunt folosite de vindecatori in tratarea entorselor, fracturilor, a ligamentelor rupte. Imbunatateste circulatia sangelui. Imbunatateste energia fizica si este un calmant pentru minte.
 Jadul reduce febrea sau regleaza tulburarile menstruale sau cele legate de sarcina. Benefic pentru tiroida, artrita, reumatism. Puterea jadului ajuta organismul sa se vindece.
 Lapis Lazuli ajuta in depresie si in insomnii. Este o piatra a deschiderii, a adevarului, a creativitatii.
 Ochiul de Tigru trateaza ochii si imbunatateste vederea nocturna, incetineste metabolismul si linisteste persoanele hiperactive.  Dezvolta puterea vointei, aduce inspiratie atunci cand este vorba despre un aspect practic al vietii.
 Perla este binecunoscuta pentru puterile sale calmante si pentru capacitatea de a regla mineralele din sange. Perla este atribuita puritatii, filantropiei, integritatii, loialitatii si adevarului.
 Piatra Lunii se foloseste in caz de stres, tuse seaca, menopauza, greturi, insomnie, agitatie. Mareste intuitia, cunoasterea,  increderea si dragostea neconditionata.
 Rubinul fortifica inima, favorizeaza puterea mintala si concentrarea. Este o piatra a devotarii si a fericirii.
     
      Cunoscatorii in domeniu, poarta periodic pietrele potrivite lunii din an, potrivit zodiei din care fac parte sau in functie de beneficiile pe care vor sa le obtina. Uneori sunt purtate coliere cu un mix de pietre pentru un efect deosebit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea