luni, 29 iulie 2013

7 semne ca perlele tale sunt false

      Daca doresti sa cumperi o bijuterie cu perle, sau inca ai nelamuriri in legatura cu bijuteriile pe care deja le ai, noi iti dam 7 ponturi prin care sa identifici cu usurinta perlele false de perle naturale:

1. Perlele naturale au la suprafata mici imperfectiuni. Chiar si cele mai calitative,cu aspect de oglinda, daca te uiti cu atentie vei observa mici "amprente personale". Perlele false au o suprafata perfecta.

2. In al doile rand poti observa tonalitatile de culoare. O perla naturala neagra, de exemplu, are tonalitati de rosu, verde, mov, maro, in aceeasi perla. Perlele false nu au tonuri de culoare, dar  daca totusi au, fiecare perla va avea aceeasi tonalitate. In schimb, intr-un sirag de perle naturale, perlele vor avea tonalitati diferite.

3. Un alt mod de verificare este acela ca perlele naturale reflecta lumina, in timp ce perlele false nu.

4.  Un alt indiciu este acela ca daca priviti un colier de perle naturale ar trebui sa observati mici diferente de marime si forma. Desi manufacturierii aleg din mii de exemplare perlele dintr-un colier, la o privire atenta vor fi mici diferente, in timp ce la un colier fals toate perlele sunt la fel.

5. Un lucru care se observa usor este ca atunci cand atingi perlele naturale acestea sunt reci si incep sa se incalzeasca in contact cu corpul, in schimb cele false raman la fel.

6. Perlele naturale sunt grele, atunci cand le tii in mana poti sa faci comparatie de greutate.

7. Testul dintilor: usor frecate intre dinti, perlele naturale au textura nisipoasa, in timp ce perlele false aluneca la fel ca sticla.

      Daca mai stiti si alte ponturi, va asteptam!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea