luni, 15 aprilie 2013

Cele 5 criterii in clasificarea perlelor                  

1.          Lustrul- aceasta este cel mai important criteriu pentru a defini frumusetea unei perle. Lustrul, frumusetea sidefului este primul lucru de care trebuie sa tineti seama atunci cand va alegeti o bijuterie cu perle. Ca sa recunoasteti un lustru fin, uitati-va la claritatea imaginii reflectata de suprafata perlei. Cu cat este mai apropiata de efectul de oglinda, cu atat este mai calitativa. Perlele cu lustru fin dau sensatia ca au o aura in jur.
2.            Marimea- cu cat e mai mare cu atat e mai rara. Se masoara diametrul perlei, scala este incepand de la 8mm( peste aceasta marime pretul incepe sa creasca) pana la 18 mm.
3.            Suprafata- cu cat este mai perfecta, cu atat este mai calitativa. Cu toate astea, doar o perla la cateva milioane este perfecta, perla fiind un produs al unei cresteri naturale, scoica lasand in urma amprente distinctive pe fiecare perla.
4.            Forma- cu cat este mai rotunda, cu ata este mai rara si mai valoroasa. Desi telul este o perla perfect rotunda, perfectiune nu exista in natura. Dar cu cat este mai apropiata de forma sferei, cu atat pretul creste. Cu toate astea, multe femei fac parte din curentul “ Beauty by imperfection”, preferand perlele nugget, baroc, sau pe cele puternic brazdate de inele de crestere.
5.            Culoarea- spre deosebire de ceilalti factori, culoarea are o influenta foarte mica in stabilirea caliatii unei perle, fiind mai mult o chestier de alegere si de gust personal. Perlele albe  sunt in general perlele cele mai cumparate, iar celelalte culori sunt adaugate ulterior in colectia personala de bijuterii. 
                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea