sâmbătă, 2 februarie 2013

Tipuri de perle
  Perlele Freshwater

 

       Perlele de apă dulce cresc în adevărate ferme . De la începutul secolului trecut metodele de cultivare a perlelor s-au îmbunătăţit controlându-se într-o mare măsura mărimea , forma şi culoarea .
       Selecţia lor se face după criterii foarte riguroase , după care sunt vândute bijutierilor , creatorilor de bijuterii cu perle şi comercianţilor de perle .
       Culorile lor sunt foarte variate : alb , galben , roz , lavandă , verde , negru - albăstrui , gri , maro , auriu .     
       De asemenea formele lor sunt foarte diferite : rotund sau aproape rotund , lacrimă , orez , cartof , baroc , buton .


   Perlele Akoya

       Perlele Akoya au un loc aparte în colecţiile pasionatelor de perle si bijuterii cu perle  datorită calităţii lor ridicate : formă , irizatii , orient . Perlele Akoya sunt perle de apă sărată cultivate dintr-o specie aparte Pinctada fucata martensii procedeu descoperit în Japonia , la începutul secolului 20 de către Kokichi Mikimoto , procedeu preluat şi îmbunătăţit apoi şi de alte ţări, inclusiv China (care în prezent produce perle de foarte bună calitate).
       Stridia Akoya este mai mică, astfel că şi perlele Akoya sunt de mărimi mai mici decât perlele de apă dulce ( între 2 şi 11 mm ), dar pe de altă parte sunt cele mai apropiate ca şi formă de perfecţiune – rotunde sau aproape rotunde.
       Ca şi culori, în general, perlele Akoya sunt albe sau crem, dar uneori, mai rar, pot avea tonuri de roz, verde sau gri.
       Odată cu cultivarea gustului pentru perle, achiziţionarea de bijuterii cu perle Akoya devine o necesitate. E imposibil să nu le iubeşti.

 Perlele Tahitiene

 

   Negrul tahitian se cultivă în scoicile negre din Polinezia Franceza iar culorile perlelor sunt de-o eleganţă extremă.
       Perlele negre (cunoscute şi sub denumirea de Perle negre tahitiene) sunt foarte apreciate datorită rarităţii lor. Faptul că nu pot fi produse în masă se datorează deteriorării stării de sănătate a moluştei şi/sau faptului că aceasta nu a supravieţuit procesului "tehnic" sau, pur şi simplu respingerii "grefei" (nucleul introdus chirurgical) ori a sensibilităţii vis-a-vis de schimbările climatice.
       Perlele tahitiene, prin mărimea lor, prin culorile deosebite, au locul lor de cinste în colecţiile de bijuterii cu perle.

  Perlele South Sea

 
      De asemenea perlele South Sea sunt perle rare, perle crescute în apă sărată în mările din sud, în zonele tropicale şi subtropicale.
       Acestea au perle de dimensiuni mari de la 10 pana la 15 mm şi culori care merg de la alb-argintiu la galben-auriu.
       Datorită mărimii lor bijutierii le pot folosi la crearea celor mai grandioase coliere si bijuterii cu perle. 
                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea